Lärare och inspiratörer

  Ulrika Borén
Lärare i yinyoga, dag/senioryoga, ägare av Studio Pausa
– läs mer om Ulrika här.

***********************************************************

Frida Enwall
Lärare Ashtangayoga

“Yogan kom in i mitt liv 2009 och har sedan dess funnits i lite olika former. Jag fann Ashtangayogan 2014 och den har funnits med mig sedan dess. Som ett verktyg i vardagen och ibland också som livlina. Från början handlade det mest om att utföra de olika asanas så korrekt som möjligt och att svettas och bli så smidig som möjligt. Men i grund och botten fanns ett stort behov av lugn för både kropp och sinne. Yogan ger mig närvaro i min kropp och i andetaget.”

Idag är livsfilosofin inom yogan viktigare för mig än i starten av mitt utövande. Den har lärt mig så otroligt mycket om hur jag ska ta hand om mig själv och den omgivning och sammanhang jag befinner mig i. Jag har lärt mig hur viktigt det är att vara snäll mot mig själv både på mattan och utanför mattan i vardagen. Det är lätt att glömma bort det och bara se yogan som utövande av olika asanas och göra det så perfekt som möjligt. Det är viktigt att alltid ha i åtanke att ställningen ska tjäna dig och inte tvärt om.

Yogan ger mig närvaro i mitt sinne och i min kropp, den grundar mig och hjälper mig att stå stadigt både på mattan och i vardagen. Den ger mig möjlighet att lyssna inåt och hörsamma vad jag behöver.  För mig är yoga meditation i rörelse som kan passa alla bara vi lyssnar till vår kropp.

Ashtangayogan passar mig bra för att den utövas efter ett förutbestämt mönster vilket innebär att jag inte behöver välja vad jag ska göra utan jag behöver bara acceptera det som är.   

Undervisningen är en möjlighet att dela med mig av det jag upplever och förstår. Jag kan inte dela med mig av något annat. I botten är jag utbildad grundskolelärare mot högstadiet men under sommaren 2020 har jag gått en yogalärarutbildning hos Attuned yoga i Stockholm.

***********************************************************

Cecilia Lind
Lärare Lymfatisk yoga

“Jag har alltid älskat att dansa. Dansen ger, förutom riktigt bra motion, även glädje och livslust som jag tror kommer av att jag just då är i full harmoni och i kontakt med min kropp. För ungefär tjugo år sedan hittade jag yogan och ytterligare en pusselbit föll på plats. Yogan hjälper mig att landa i mig själv och känna in vad som är viktigt för mig. Sedan jag hittade till yogan har jag provat olika yogaformer och praktiserat mer eller mindre regelbundet i perioder. Men det var inte förrän jag genomgick en livskris för ett par år sedan som jag började intressera mig för yogans läkande egenskaper. Mitt sökande efter kunskap om hur jag kan leva mer hälsosamt ledde mig till en utbildning om lymfsystemets betydelse i kroppen. Jag är idag licencierad lymfolog och instruktör i lymfatisk yoga. Min resa har också lett till att jag startat mitt företag, Cecilias Gröna Hälsa, där jag hjälper andra att hitta sina pusselbitar för en bättre hälsa.”

Cecilia arbetar till vardags som internationell samordnare på Transportstyrelsen i Norrköping. Efter en hektisk karriär inom EU i Frankrike har hon nu landat i Östergötland, inte långt ifrån platsen där hennes mamma växte upp. Den skånska dialekten kommer sig av den egna uppväxten i Helsingborg. Hon ser fram emot att fortsätta utveckla sitt friskvårdsföretag i takt med att hon tar in nya kunskaper om kroppen och knoppen, gärna i kombination med det där trädgårdsintresset som bara växer för varje år.

Vill du komma i kontakt med Cecilia och/eller boka en lymfmassage?
Ring: 0708-98 49 48

***********************************************************

Gunner Farne Wiborn
Lärare Kundalini och Medicinsk yoga

 

“Jag upptäckte yogan för över 40 år sedan.  Men det är under de senaste 20 åren jag har utövat yoga regelbundet, då framförallt Kundalini och Medicinsk på olika studior.  Yogan ger mig ett lugn i vardagen och en massa verktyg för att hantera en stressad värld, vilket är en väldigt skön insikt. Älskar upplägget i yogan med andningsövningar, rörelserna och meditationerna. 

 Efter att jag avslutat mitt yrkesliv som samordnare har jag nu möjlighet att få ägna mig åt yogan så mycket jag vill, både för egen del  men också som lärare. 

 Den Medicinska Yogan, är en av mina favoriter. Den är en mjukare men fortfarande kraftfull form av Kundaliniyogan. Det är mycket inspirerande att lära ut den här yogaformen som passar alla – både dig som vill ha yogan som rehabilitering och dig som söker ett mjukt sätt att komma i balans. Du arbetar helt utifrån dina egna förutsättningar.”

 Gunnel är internationellt certifierad kundaliniyogalärare enligt Kundalini Research Institute – KRI och utbildad instruktör i Medicinsk yoga (Yogakraft, Linköping). Dessutom Yinyoga- och Restorativelärare (utbildad hos Magdalena Mcweld, Yinyogacenter, Stockholm)

************************************************************

Maria Branzell  Hermelin
Lärare Kundalini och Medicinsk yoga
TJÄNSTLEDIG UNDER VT/HT-2020

”Jag har utövat kundaliniyoga under många år. Yogan har hjälpt mig att hantera vardagens utmaningar med händelser och perioder av stress samt funderingar på livets mening.

Jag har alltid varit nyfiken på yogans livsfilosofi som har en skattkista av visdom. Där har jag hittat tekniker för att kunna stå stadigt i livet och komma i kontakt med det som verkligen är sant och meningsfullt för mig. Med hjälp av det har mitt förhållningssätt till livet sakta förändrats så att jag bättre kan släppa förväntningar och krav och möta det som sker med nyfikenhet och tillit till – att jag får möta det som jag behöver. Det finns så många redskap som vi kan använda för att utveckla vår fysiska, mentala och känslomässiga hälsa som känns så spännande att få dela med dig.

Jag är utbildad socionom och familj- och nätverksledare med många års erfarenhet av att möta människor under växande och utveckling i socialtjänst, kriminalvård och vård- och omsorg.”

Maria är internationellt certifierad kundaliniyogalärare enligt Kundalini Research Institute – KRI (Stockholms Kundaliniyogacenter). Hon är också utbildad instruktör i medicinsk yoga (Yogakraft, Linköping)

************************************************************

 

Caroline Ottosson
Zonterapeut

“För två år sedan tog jag steget och utbildade mig inom zonterapin och tycker nu att det är dags att dela med mig av dessa kunskaper,ytterligare ett redskap för att utveckla vår fysiska, mentala och känslomässiga hälsa”

Caroline har en grundutbildning i zonterapi från Axelssons Gymnastiska institut.
Till vardags arbetar hon som lärare i biologi, naturkunskap och miljö på Nyströmska skolan. Hon har länge varit nyfiken på kombinationen naturvetenskap/medicin och alternativa behandlingsformer, och har därför nu startat företaget CotZon där hon nu erbjuder behandlingar i zonterapi.

Men vad är zonterapi?
(behandlingsform inom komplementär/alternativ medicin

Det är ett effektivt och helt ofarligt redskap för självläkning. Det är en mjuk terapi som kan hjälpa dig till smärtlindring och en stressfri tillvaro. Kroppen stimuleras till att själv ta hand om de problem som finns. Behandlingen leder till en positiv utrensningseffekt, vilket visar att kroppen själv börjar hantera de signaler som ges vid zonterapin.

Kroppens alla delar finns representerade i motsvarande zoner i fötterna. Genom att man trycker på dessa zoner startar läkningen. Man reagerar olika vid behandling, men alla reaktioner ska ses som positiva eftersom det visar att kroppen har svarat på behandlingen.

Vill du komma i kontakt med Caroline och/eller boka en behandling?

Ring: 070-1310014
Eller gå in på hemsidan: www.cotzon.se