Lärare och inspiratörer

  Ulrika Borén
Lärare i yinyoga, meditation mm.
– läs mer om Ulrika här.

***********************************************************

Maria Branzell  Hermelin
Lärare Kundalini och Medicinsk yoga
TJÄNSTLEDIG UNDER VT-2020

”Jag har utövat kundaliniyoga under många år. Yogan har hjälpt mig att hantera vardagens utmaningar med händelser och perioder av stress samt funderingar på livets mening.

Jag har alltid varit nyfiken på yogans livsfilosofi som har en skattkista av visdom. Där har jag hittat tekniker för att kunna stå stadigt i livet och komma i kontakt med det som verkligen är sant och meningsfullt för mig. Med hjälp av det har mitt förhållningssätt till livet sakta förändrats så att jag bättre kan släppa förväntningar och krav och möta det som sker med nyfikenhet och tillit till – att jag får möta det som jag behöver. Det finns så många redskap som vi kan använda för att utveckla vår fysiska, mentala och känslomässiga hälsa som känns så spännande att få dela med dig.

Jag är utbildad socionom och familj- och nätverksledare med många års erfarenhet av att möta människor under växande och utveckling i socialtjänst, kriminalvård och vård- och omsorg.”

Maria är internationellt certifierad kundaliniyogalärare enligt Kundalini Research Institute – KRI (Stockholms Kundaliniyogacenter). Hon är också utbildad instruktör i medicinsk yoga (Yogakraft, Linköping)

***********************************************************
Maria Nordeman 
Lärare i Hathayoga/Seasonal yoga

“Att yoga är för mig att känna att alla muskler i kroppen aktiveras på ett mjukt och skonsamt sätt och att andas för att få den så viktiga återhämtningen.

Efter att ha lett tuffa och intensiva pass i närmare 20 år kände jag att jag sökte något som kompletterade min träning. Jag är en person som tycker om förändring och utveckling.

Jag är utbildad kulturvetare, tandsköterska, massör och spaterapeut. Sedan 13 år tillbaka jobbar jag på Östergötlands museum med bla museipedagogik. Jag har länge haft en längtan efter att hitta ett inre lugn som ett komplement till ett stressigt (men roligt) arbete och ett livligt familjeliv. Här någonstans började jag fundera på vad som betyder något i livet. Livet med barn, familj och fritid kontra arbete och karriär. Valet är inte lätt men egentligen självklart. Jag väljer livet, barnen och familjen. Mitt roliga jobb får inte vara nr. 1. Och för att kunna balansera detta behöver jag lugnet som yogan ger mig. Och detta lugn vill jag självklart dela med mig av till andra – till dig.

I Hathayogan finns kontrasten mellan det fysiskt aktiva och det fantastiskt lugna – lite av varje faktiskt. Min yoga är inte svår utan väldigt tillåtande och ibland lite utmanande. Utmaningen behöver vi för att utvecklas både privat och i yrkeslivet.

Hjärtligt välkommen – precis som du är.”

***********************************************************

Gunner Farne Wiborn
Lärare Kundalini och Medicinsk yoga

 

 

 

 

“Jag upptäckte yogan för över 40 år sedan.  Men det är under de senaste 20 åren jag har utövat yoga regelbundet, då framförallt Kundalini och Medicinsk på olika studior.  Yogan ger mig ett lugn i vardagen och en massa verktyg för att hantera en stressad värld, vilket är en väldigt skön insikt. Älskar upplägget i yogan med andningsövningar, rörelserna och meditationerna. 

 Efter att jag avslutat mitt yrkesliv som samordnare har jag nu möjlighet att få ägna mig åt yogan så mycket jag vill, både för egen del  men också som lärare. 

 Den Medicinska Yogan, är en av mina favoriter. Den är en mjukare men fortfarande kraftfull form av Kundaliniyogan. Det är mycket inspirerande att lära ut den här yogaformen som passar alla – både dig som vill ha yogan som rehabilitering och dig som söker ett mjukt sätt att komma i balans. Du arbetar helt utifrån dina egna förutsättningar.”

 Gunnel är internationellt certifierad kundaliniyogalärare enligt Kundalini Research Institute – KRI och utbildad instruktör i Medicinsk yoga (Yogakraft, Linköping). Dessutom Yinyoga- och Restorativelärare (utbildad hos Magdalena Mcweld, Yinyogacenter, Stockholm)

************************************************************

 

 

 

Caroline Ottosson
Zonterapeut

“För två år sedan tog jag steget och utbildade mig inom zonterapin och tycker nu att det är dags att dela med mig av dessa kunskaper,ytterligare ett redskap för att utveckla vår fysiska, mentala och känslomässiga hälsa”

Caroline har en grundutbildning i zonterapi från Axelssons Gymnastiska institut.
Till vardags arbetar hon som lärare i biologi, naturkunskap och miljö på Nyströmska skolan. Hon har länge varit nyfiken på kombinationen naturvetenskap/medicin och alternativa behandlingsformer, och har därför nu startat företaget CotZon där hon nu erbjuder behandlingar i zonterapi.

Men vad är zonterapi?
(behandlingsform inom komplementär/alternativ medicin

Det är ett effektivt och helt ofarligt redskap för självläkning. Det är en mjuk terapi som kan hjälpa dig till smärtlindring och en stressfri tillvaro. Kroppen stimuleras till att själv ta hand om de problem som finns. Behandlingen leder till en positiv utrensningseffekt, vilket visar att kroppen själv börjar hantera de signaler som ges vid zonterapin.

Kroppens alla delar finns representerade i motsvarande zoner i fötterna. Genom att man trycker på dessa zoner startar läkningen. Man reagerar olika vid behandling, men alla reaktioner ska ses som positiva eftersom det visar att kroppen har svarat på behandlingen.

Vill du komma i kontakt med Caroline och/eller boka en behandling?

Ring: 070-1310014
Eller gå in på hemsidan: www.cotzon.se