Resor och Event

Klicka här för mer info: Inspirationskväll med Ulrika Borén och Frida Södermark
12 september 2019 Helhetshälsans hus, Norrköping


24-27 oktober 2019

FULLBOKAT!

DRÖMMIGT HÄLSORETREAT I SVENSKA SKÄRGÅRDEN!

ÄNTLIGEN!!! Tillsammans med min vapendragare Louise Larsson, (www.organicbymommy.se) erbjuder vi nu ännu en magisk hälsohelg i den svenska skärgården! Och denna gång har vi förlängt det med ytterligare ett dygn!

Hälsohelgen tar plats i den drömmiga miljön i Mons skärgårdsby i Sankt Annas skärgård– 50 minuter från Norrköping. Vi bor i nybyggda skärgårdsstugor med två dubbelrum, toalett och dusch i vardera.  Vi vill erbjuda tre dygn av ren hälsolyx – fantastiskt god och hälsosam mat, stärkande yoga, intressanta föreläsningar/workshops och en miljö att låta själen landa i och njuta av. Vi vill fylla varenda deltagare till max med inspiration, samtidigt som jag vill förmedla ren avkoppling och en genuin chans att ladda upp sin kroppsliga, mentala och själsliga energi. Maten i varje måltid kommer genomsyras av mina recept och mitt matlagningstänk (enormt näringsrikt och hur gott som helst – Louise vill verkligen visa hur enkelt det är att laga god nyttig mat)! All mat under helgen är baserade på mina recept, där vi eftersträvar minst 90% ekologisk mat med vision om att nå så nära 100% som möjligt! Denna gång kör vi dessutom helt “plant-based” (dvs växtbaserat/veganskt) – en kost fri från gluten, vitt socker och mjölk. 🙂 Yogan kommer vi att anpassa så att oavsett om det är första gången eller du är van i din praktik så kommer du få möjlighet att stärkas, landa i digsjälv, hitta hem i din naturliga andning och fylla på din kropp med energi. Plus att vi har lagt in yogaklasser så att du antingen kan välja yinyoga, vinyasayoga eller båda (för den som inte kan få nog).

På lördagen tänder vi bastuflottan vid vattnet och värmer upp badtunnan, så glöm inta badkläderna! Tänk dig en helg med allt detta, helt utan krav eller måsten. Bara att gå till en dukat bord med nyttig och färgglad mat, yoga, inspireras, träffa nya spännande människor med samma lust och fylla på kroppen och själen med näring, energi, havsluft och lugn.  Din egentid kan du spendera på egen hand eller med att umgås med andra härliga deltagare i skärgårdsbyns fantastiska miljöer, vila, promenera längst med vattnet, ta ett dopp i den uppvärmda badtunnan, värma dig i bastuflottan eller läsa en bok vid stugans kamin.

Det kommer även ingå inspirationsstunder (med inslag av både personlig utveckling och hur du når en mer medveten närvaro i livet), vägledd medition, workshop i hälsosam bakning, lyxig goodiebag, härligt häng och mycket mer.

Vi kommer denna gång äntligen få yoga och hänga i det nybyggda båthuset (det är ljuvligt). Och vi kommer bo i de nybyggda skärgårdshusen (2 dubbelrum, vardagsrum, toalett och dusch i vardera) där du delar dubbelrum med en annan trevlig deltagare. Önskar du bo själv i ditt dubbelrum (men dela vardagsrumsyta med andra) så finns det som tillägg.

När: Tors den 24 oktober -Sön den 27 oktober.
Pris: Från 5795 kr ink moms per person.
 Endast 795 kronor betalas vid bokning och resterande 5000 kronor betalas senast den 26 augusti.

Detta ingår:
– Helpension: 2 frukostar, 3 luncher, 3 middagar, 1 söndagsbrunch och himla massa hälsosamma godsaker
–  Del i dubbelrum i skärgårdsstuga (varje stuga har 2 dubbelrum)
– Upp till 10 yogaklasser (du väljer vilka som passar dig)
– Vägledd meditation
– Workshop i hälsosam bakning
– 2 inspirationsstunder (med inslag av personlig utveckling och att leva livet med mer medveten närvaro)
– Lyxig goodiebag
– Lån av ekologisk yogamatta

Ungefärligt schema:

Torsdag
12:00 Incheckning, välkomstcirkel och lunch
16.00 Yin Yoga med Ulrika (välj denna, vinyasa eller båda)
17:30 Vinyasa med Louise (välj denna, yin eller båda)
18:30 Middag

Fredag
7:00-8:00 Vinyasa yoga (välj denna, yin eller båda)
8:15 -9.15 Yin yoga (välj denna, vinyasa eller båda)
9:15 Frukostbuffé
Egentid
12.00 Lunch
14:00-16:30 WORKSHOP Baka hälsosamt Louise
17:00- 17.30 Meditation och medveten andning med Ulrika (välj denna, vinyasa eller båda)
18.00 – 19.00 Vinyasa (välj denna, meditation eller båda)
19:00 Middag
Bryggbastun & badtunnan är uppvärmda och redo att avnjutas

Lördag
7:00-8:00 Vinyasa (välj denna, yin eller båda)
8:15 -9.15 Yin(välj denna, vinyasa eller båda)
9:15 Frukostbuffé
Inspirationsstund
12:00 Lunch
Egentid
16:30 Vinyasa med Louise
19:00 Middag

Söndag
7:00-8:00 Vinyasa (välj denna, yin eller båda)
8:15 -9.15 Yin(välj denna, vinyasa eller båda)
9.30  Brunchbuffé
Inspirationsstund
13:30 Utcheckning och avslutningscirkel

För att boka en plats:
För intresseanmälan skickar du ett mail till mig på ulrika@studiopausa.se vartefter du får besked om det finns plats kvar och om ja, ihop med ett frågeformulär som du skickar in och betalar 795 kronor av priset (totalt från 5795 kr) .
När betalningen är genomförd så är din plats bokad. Resterande summa (från 5000 kronor betalas senast den 31 augusti 2019. Vid avbokning krävs läkarintyg för att få tillbaka 80% av kostnaden.

Superdupervarmt välkommen med din bokning! Vi ser såå mycket fram emot att få träffa just DIG!

/Ulrika och Louise

Gjorda resor 2018

Med Medelhavet som närmaste granne (ett av våra stora krav, ingenting stärker själen så som havet) kommer jag och the one and only Louise Larsson (@organicbymommy) tillsammans med max 20 personer fylla våra kroppar med energi, sol, havsluft, god mat och hälsoinspiration under fyra dagar. Vårt mål är att erbjuda er ett andrum i vardagen, att få landa i er själva, få tillgång till viktiga verktyg för att just du ska lyckas bygga en hälsosam (och hållbar) livsstil och samtidigt stärka kropp och sinne med yoga, meditation och vandring!

Boende & mat
Vi bor på det vackra hotellet Sentido Punta del Mar, beläget på klipporna över havet utanför den charmiga staden Santa Ponsa på Mallorca. Där äter vi även frukost och middag på hotellets restaurang (ingår i priset). Under egentiden kan du njuta i solen på terassen, ta ett dopp i några av de tre pooler eller havet, boka en behandling på hotellets spa, ta en promenad i den natursköna omgivningen eller ta bussen in till huvudstaden Palma (ca 20 minuters resväg).

Yoga & föreläsningar
Vi yogar i stilarna mindful yinyoga och vinyasa, två starka kontraster som binder samman mjukhet och medveten närvaro med styrka och energiflöde. Givetvis anpassar vi våra klasser så att de passar alla, oavsett om du aldrig tidgare testat yoga eller är van i din praktik. Läs mer om föreläsningar och yogan längre ner.

Detta ingår:
– Tre nätter och fyra dagar på det lyxiga hotellet Sentido Punta del Mar i Santa Ponsa (del i dubbelrum, 20 minuters bilväg från Palma)
– Tre frukostar och tre middagar på hotellets restaurang
– Fem yogaklasser á cirka 90 minuter (mindful yinyoga & vinyasa)
– Föreläsning/workshop “Pausa 2.0” -en inspirerande föreläsning om mindfulness och medveten andning med Ulrika Borén
– Föreläsning “Bygg en hållbar och hälsosam livsstil” med Louise Larsson
– Vandring i La Trapa (tre timmars utflykt med svensk guide) med meditation
– Lyxig goodiebag till värde av minst 1000 SEK

I priset ingår inte:
– Flyg : Du flyger till Palma, ca 3 h med direktflyg från Stockholm. Vi rekommenderar dig att flyga in så tidigt som möjligt på ankomstdagen för att få ut så mycket som möjligt av resan. Samt att flyga med Norwegian, SAS eller Ryanair och att boka så snart som möjligt efter att ha fått din plats bekräftad. Flyg kostar ca 2500 SEK t/r. )
– Transfer till/från hotellet (när vi fått era flygtider så försöker vi matcha ihop dig med dina meddeltagares flygtider så att ni kan mötas upp och dela taxi om ni önskar)
– Luncher/övrig mat och dryck
– Yogamatta

(Schema mm under bilderna)


Schema:
Fredag
Incheckning sker frekvent under dagen beroende på när du landar
Egentid
16:00 Välkomstcirkel och yoga
Middag på hotellet

Lördag
07:00 Yoga
Frukost på hotellet
Egentid
14:00 Föreläsning med Ulrika – Mindfulness
17:00 Yoga
Middag på hotellet

Söndag
Frukost på hotellet
9:00 Vandring i bergen + meditation
Vi stannar även och köper lunch (ingår ej i priset)
Hälsoföreläsning med Louise – knep, tips och övningar i att bygga en hälsosam livsstil
Yoga
Middag på hotellet

Måndag
07:00 Yoga
Frukost på hotellet
Avslutningscirkel
Utcheckning

För att boka en plats:
Då vårt retreat kommer vara sådär härligt personligt så har vi valt att begränsa platserna till max 20 personer, vilket innebär att det är först till kvarn! För intresseanmälan skickar du ett nytt mail till Louise på organicbymommy@gmail.com vartefter du får besked om det finns plats kvar och om ja, ihop med ett frågeformulär som du skickar in och betalar 20% av priset*. När betalningen är genomförd så är din plats bokad. Resterande 80% betalas senast den 25 mars 2018.
*= Vid avbokning krävs läkarintyg för att få tillbaka 80% av kostnaden

Om Ulrika och Louise
Ulrika Borén driver det egna företaget EQ Partner där hon jobbar med föreläsningar, kurser och coachning inom området personlig utveckling. Hon är yogalärare och författare till boken PAUSA – en bok om återhämtning, som är Ulrikas andra bok. Hennes första bok Lysande stjärnor på en nattsvart himmel kom ut 2014 och är en mycket personligt skriven bok. Den handlar om hur hon mitt i all sorg, fann styrka, glädje och nya insikter när hon drabbades av en hjärntumör och epilepsi i vuxen ålder. Idag är hon friskskriven och är en flitigt anlitad föreläsare kring ämnen som stress, återhämtning och medveten närvaro.

Yinyoga: En avslappnande och meditativ yogaform där fokus ligger på att mjukstretcha kroppens bindväv. Vi stannar lite längre i varje position för att komma djupare in i kroppen och släppa på spänningar, stelhet och för att lugna och stilla vårt sinne.

Pausa 2.0 – en inspirationsföreläsning med Ulrika Borén
Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog, men hur tränar du hjärnan? På den här föreläsningen får du lära dig mer om den viktiga återhämtningen. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får med dig enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag. Ulrika kommer prata om stress, medveten andning och om vad mindfulness är. Vad som händer i kroppen och i vår hjärna. Vi kommer att göra andningsövningar, för att lära oss stilla det som surrar i hjärnan och hitta avslappning i kroppen för att släppa på spänningar och stress.
Kanske är du en multitaskare? Hur vore det om du istället blev en singeltaskare? Kommer du då fortfarande att hinna med alla dina “måsten”? Ulrika tar upp hur vi, av egen kraft och på ett mer sunt sätt, kan lära oss att använda hjärnans energi mer effektivt. I slutänden handlar allt om välmående. Att vi ska må så bra som det bara är möjligt efter de förutsättningar vi har. Denna föreläsning innehåller nytt material, så att även du som sett Ulrika tidigare kan medverka och få nya kunskaper.

Föreläsning “Bygg en hälsosam och hållbar livsstil” med Louise Larsson
“Under min föreläsning berättar jag om min resa från en stressande livsstil med tungt sockerberoende och övervikt till att bli “näringsjägare” och yogalärare med stark självkänsla. Vi pratar om att hitta hem i sin kropp och lära sig tycka om den, på riktigt. Om hur hälsa inte handlar om kalori in och kalori ut – utan snarare hitta ett sunt och balanserat synsätt på alla viktiga delar: bra mat, rolig träning, självkänsla och egenvärde, energigivande omgivning och inspireration med mera. Jag kommer dela med mig av viktiga knep och tips, men också utmana dig som deltagare att själv börja reflektera över hur just din väg till hälsosam livsstil ser ut.”

Vinyasa yoga: Under vår helg kommer Louise att leda er i vinyasayoga – en stärkande och energigivande yogastil som stillar sinnet samtidigt som det bygger upp vår kropp i ett fysiskt flöde.

Hoppas att vi ses!
Varma hälsningar, Ulrika och Lousie